Monday, 19 May 2014

Pre-Convo & My Convocation Day

Assalamualaikum.

Alhamdulilah, bersyukur sangat kepada Allah kerana dengan izinNya aku berjaya habiskan ijazah aku dengan jayanya. Syukur Ya Allah. Walaupun sekarang ni sedang bergelumang dengan master yang aku rasa macam "Oh Ya Allah, ini ujian sebenarnyaaaa", tapi untuk degree aku sudah mampu untuk tersenyum puas. Alhamdulilah, terima kasih tak terhingga buat mama dan ayah yang keep pray for me. Berkat doa mereka aku berjaya ! Thank you mom and dad !!

Kejayaan ini untuk mereka. I LOVE YOU SO MUCH mama and ayah !

PRE-KONVO
Before the day, aku dan kawan-kawan aku ambil jubah dan tanpa tunggu masa yang singkat lagi sedikit, terus gerak pergi putrajaya untuk pre-wedding, eh pre-konvo. Olalalala. Memang memasing sakan nak bergambar kan. Ya Allah, bila sarung jubah konvo tu rasa macam oyeyeyehhh, ni lah masa yang ditunggu-tunggu. 

Just after pakai jubah !

Oh kami dan kami.

Hoyeyeyeh ! Muka ketat kejap masa ni, konon nak gambar formal kan.

Tang free style, baru terserlah bakat ke-model-an kami. Teheee


Walaupun kami sudah bergelar graduan, kami masih seperti kanak-kanak riang ! Yehaaa !

Opss lagak mak datin harus diserlahkan ye disini. Baru ada rasa bakat terpendam tu nak jadi mak datin. Haaa Gittewwww

Bila mak-datin-to-be jadi kanak-kanak riang ! Gini lah ghopenyeeee

Bermonopod sekejap. Kemain posingnyeee.

Haip-haip captain. Rasa macam smart gila pulak gambar ni kan. Kau mampuu puji gambar sendiri ? Kakaka

Yang ni pun aku rasa smart. Kah !

Bila semua ada bakat terpendam, harus ditonjolkan ye !


And the day will come -- Our Convocation Day

Lambung jangan tak lambung ! Minah lambung topi semuanya

Sedang meniti satu lagi tangga untuk keperingkat seterusnya. Doakan kami untuk menggapai satu lagi scroll tahun hadapan. InsyaAllah. We are struggling for the best !

"will you propose me?" Eh kau dah kenapa eyza oi !

Sharing every moments with them, lepasni tak tau bila lagi dapat jumpa. Memasing dah ada arah tuju, aku dan mereka punya satu matlamat untuk digapai bersama. InsyaAllah.

And the day was come. The dream became true :)

Walaupun aku tak mampu nak dapat apa yang aku idamkan, tapi aku bersyukur dengan ini. Allah dah aturkan yang terbaik untuk aku. Semoga jalan yang aku pilih ini mendapat keberkatan dan keredhaan. InsyaAllah tahun hadapan aku mampu lagi naik pentas untuk satu lagi kejayaan. Pray for me !

4 comments:

  1. tahniah ! hehe. seronok dah konvo..
    meow singgah sini ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you meoww. ehh macam kucing pulak panggil meow. hahaa

      Delete
  2. tahniah sis.. husna pon bakal merasa agaknya inshaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you husna. all the best for u ^^,

      Delete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good