Saturday, 3 August 2013

Alhamdulilah, Result dan Ramadan

Assalamualaikum

Bersyukur aku kehadrat Yang Maha Esa sebab dengan izin-Nya aku masih berpeluang merasa kegembiraan ini. Berkat izin-Nya juga aku masih bernafas dan dapat berpuasa pada bulan yang penuh rahmat ini. bulan ramadan memang bulan berkat, dan Alhamdulilah. Allah bagi aku satu nikmat kejayaan dalam bulan ini. Terima kasih Allah

Walaupun aku sedikit terkilan sebab tak dapat mencapai apa yang aku target untuk dapat Anugerah Naib Canselor (ANC), tapi aku masih boleh tersenyum dan berbangga dengan apa yang aku dapat. Yeah, kelas pertama untuk ijazah aku. Alhamdulilah, bersyukur sangat-sangat. Allah bagi yang terbaik untuk aku. Mungkin ada hikmah disebalik kenapa Allah taknak bagi aku dapat ANC

* Terima dengan ikhlas apa yang tertulis untuk kita, Allah know the best


Dengan dapatnya result ini, maka berakhir lah 6 sem aku as a student in Bachelor of Science (honours) Mathematics Tanpa ada sejarah repeat subjek dan sekutu dengannya, aku sangat bersyukur sebab Allah permudahkan jalan untuk berpraktikal bulan 9 ni. 

Pada mulanya, memang susah aku nak dapat tempat praktikal. Sebab kos yang aku ambil ni adalah satu kos yang boleh dipandang as theory semata-mata, tapi sebenarnya, this course may gives big impact to others. Trust me, without fundamental, anything could not be. (hamboi, apesal skema je ayat aku ni)

Dah banyak aku apply untuk dapatkan tempat praktikal, tapi semuanya kena reject. uhuuuu. Gila tak sedih ? Mestilah sedih, rasa nak give up pun ada. Tapi it is just begin, so u have to end it with smile (ayat sedapkan hati). Dan after settle semuanya, final exam dan presentation final year project, aku restart balik apply tempat praktikal. Memula macam takut sebab risau kena reject lagi

Tapi Allah tu kan Maha Adil, Maha Mengetahui. Pada suatu pagi, berbunyilah telefon bimbit aku sebab ada panggilan dari unknown. Luckily, on that time aku baru terjaga dari tidur, hihihi. Dan that called was from Palm Resort untuk offer aku tempat praktikal. See, Allah dan atur segalanya sebaik mungkin

Sebelum ni mungkin aku tak dapat, sebab most of the places that I applied jauh dari rumah, kalau dekat pun dalam area johor ni, dekat area bandar jb sinunnn. haaaaa, boleh lah tahan jauhnya. Tapi Allah dah tetapkan yang aku akan berpraktikal kat area rumah aku je, that is what I want actually, praktikal dekat dengan rumah, tak payah fikir pasal duit sewa segala bagai, tak payah susah-susah minta duit kat mak ayah, aku sedar aku bukan orang senang

Tempat praktikal aku ni dekat je dengan rumah aku, dalam 10 minit je dah sampai, kalau masuk kerja pukul 8, pukul 7.45 aku baru gerak dari rumah. hikhik dan Alhamdulilah, dapat pulak elaun, walaupun tak banyak, tapi cukuplah dari tak ada elaun langsung =)

And now, I'm waiting for doing my internship starting on 9th Sept until 13rd December. Wehuwwww. 14 weeks, Hopefully, it will give me infinite benefits before I come into the real world of working

So, guys, pray for me yaaarrr. Ingat, ape pun ujian, dugaan, cubaan dan onak duri, don't ever to divert you away from Allah path, Allah always with you every single second ^_^

oke, amik mood nak raya. ceh, padahal tak sabar nak rayaaa :P

Byeeeeeeeeeee =)

4 comments:

  1. Alhamdulillah, tahniah eah dapat DL. Mesti seronokkan?
    Hebatlah sampai part 6 dapat DL, ada tips tak, sebab farie baru nak masuk part 3 sem depan, ada lagi 5 sem nak harungi, takut. :'(
    Apa pun good luck praktikal nanti yaa. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee. takdelah sampai 6 sem dapat DL, ade satu sem kantoiii. uhukkk. emmm, takde ape2 pun nak takut, just be yourself and study smart yeaahh =)

      Delete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good