Tuesday, 19 March 2013

musim orang kahwin

assalamualaikum

nampaknya sekarang ni memang musim orang mendirikan masjid lah. setiap minggu aku dapat invitation pergi majlis orang kahwin. kawan plkn kahwin lah, pensyarah kahwin lah, kawan aku kahwin lah, senior aku kahwin. semua nak kahwin. alhamdulilah. dah sampai seru kahwin

sabtu lepas, aku pergi wedding kawan plkn aku kat melaka. bila dah dapat undangan majlis kahwin, kena pergi tau. memeriahkan majlis katanya. lagi satu dapat makan free. ahak !

pukul 10 lebih camtu, aku, ay and syiqa bertolak dari shah alam heading to melaka. on the way tu, call kawan kitorang kat JB. nak halo-halo lah kononnya, cakap nak pergi wedding. sekali dia pun nak ikot. ahh madah. kena tunggu pulak die dari jb nak pergi sesama wedding kawan aku tu

muka aku, ay and syiqa lepas berkelahi dengan dak kecik sebab dia marah kitorang coz tak ajak die. cam harommmm ! rasa nak jentik je dahi die

around pukul 12 tengah hari, aku sampai melaka. sementara tunggu dak kecik dari jb, kitorang sempat lah melawat apam balik stall's atok si syiqa, dan makan apam balik di situ beserta cendol yang sedap gilaaa

cendol dan apam balik. tengah-tengah hari dapat cendol, memang marvellous gilaa !

lembut sangat apam balik. bila gigit macam makan roti gardenia ( eh, boleh ke cmtu ? )

dalam pukul 3.15, si dak kecik baru sampai melaka. make up semua dah cair, badan dah belecak segala. pehh ! busuk lah siot. lepastu make the gathering with ecah and others, baru heading to rumah umi.

yang kelakar dan lucunya, sampai-sampai je, orang dah kemas meja ngan kerusi. mau tak segan tahap cipanzee kat situ. nak balik, dah datang dari jauh. nak masuk, muka dah tebal macam tembok cina

at last, kitorang terjah je. nasib baik si pengantin masih ada. kebetulan masa tu dorang nak keluar sebab ade outdoor photoshoot. 

kelopak jantung, kelopak jantung. semoga berbahagia hingga ke syurga umi dan suami =)

bila tengok orang kahwin, tetiba hormon menggatal ni merembes dengan tak malunye kan. NAK KAHWIN JUGAAAAAKKKK !

semoga berbahagia lah wahai si pengantin. lepas ni turn aku pulak. aminnnn *gatal*

si ecah yang mereng dan syiqa yang sempoi

mereka kawan gaduh, kawan suka sampai bila-bila =)

buat dah perangai gila memasing

bergambar as a kenangan hari tua. dari kiri , takeshi, aku, ay, dan kecik

tetiba sesat sorang makhluk yang bernama lelaki-takeshi ( bukan nama sebenar )

kami hanya berlima. tapi kecoh sekampung !

2 comments:

  1. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good