Tuesday, 28 August 2012

cerita raya - part 3

rancak pulak bercerita pasal raya ni kan.
sebab macam teruja gila tengok banyak sangat koleksi gambar raya.
nak cakap berapa tu, tak kira pulak.
tapi boleh lah about 300 photos that had been taking while raya aritu.
gilerr sakan raya beb

ehh. beb ! assalamualaikum.
sebelum sambung cerita raya.
baca dulu PART 1 dan PART 2 punya. 
baru best nak baca entry part 3 ni.
=)

so, on 3rd day raya. my aunt and semua macam did not have any planning to go raya memane.
then, aku dan cousins aku plan ikut marhaban kat kampung.
i think every place ada marhaban macam ni kan.
yang all the orang kampung berkumpul then visit every house.
that is masyarakat's activity to tighten their ukhuwah

before gambar marhaban, layan kejap gambar ni.

memasing tanak kalah berposing

suka sangat cousin aku yang part kiri ni. rancak gelak

dari muda hingga ke tua. oppssss

sebelum ade kereta, kami sempat snap tengah jalan

so now, layan gambar masa marhaban pulak. 
orang lain sibuk makan kuih, aku dengan cousins aku sibuk snap photo.
ini baru best. lepas snap gambar, baru terhegeh-hegeh nak makan kuih raya.
so, tinggal bekas kuih je lahh =P

reaction muka harus berbeza yek

bersama nenek fatonah. orang kampung

bersama dengan cik janem, cik pu and lagi sorang can't remember her name. termakan semut agaknya tadi

with cik unar. walaupun tak kenal sangat, tapi makcik-makcik ni kenal kami. so, apa lagiii.

biar muka tak cantik, jangan sombong.
biar duit tak banyak, tapi rajin bersedekah


2 comments:

  1. meriahnya! salam raya awk :D

    ReplyDelete
  2. dimana ada orang
    disitu ada gambar.
    ^^ best raya korang

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good