Sunday, 26 August 2012

cerita raya - part 1

assalamualaikum.
selamat hari raya maaf zahir batin.
rasanya baru je buat entry pasal puasa, ni dah buat entry pasal raya pulak.
dan rasa macam tak sopan gile, bila baru nak ucap selamat hari raya pada raya kelapan.
HAHA.
almaklumlah, beraya dikampung, line internet pun memang hasabedah langsung takde !

bydway, masa nak menjelang raya tu, malam raya tu aku and my siblings with akak ipar n anak buah,
dok sakan main bunga api n mercun.
tak memasal jadi budak-budak ribena yang terlebih acting !


lihatlah kami. lihatlah. 
main bunga api yang ade sparkling-sparkling tu.
siap susun-susun segala bagai. 
buat love pun ade nu haaa !! hahaha

memang sakan habis main bunga api dengan abang, adik, kakak ipar and anak buah.
padahal yang lebih main yang besar-besar gedabak yang dah boleh jadik mak orang ni. kehkeh

the only one anak buah, zafran. mulut yang kecoh dan tak boleh diam. HAHA


 raya pertama, family aku just raya kat rumah, sebab ayah aku tanak balik kampung.
so, malam raya pertama tu baru kitorang balik kampung.
well. raya kat rumah pun best jugak lah =P
 dengan anak buah aku yang becok segala. 
padahal tak faham pun apa dia cakap.


pantang nampak kamera mesti nak berposing bagai. memang keturunan suka ambil gambar. jadi generasi generasi cucu cicit aku nanti pun sama jugak macam aku !

lepas tu, kitorang bermaafan dahulu.
part yang paling syahdu lah konon.
menitis jugak air mata.
cehhh ! sure nangis kalau minta maaf sebab tahu banyak salah.

gambar aku dengan mama aku. dan gambar ayah and mama aku with their cucu. cucu pertama kaaan. tu syggg gila tuuu






the moment my kakak ipar asked for the apologize. aku yang ambil gambar ni dah sroottt srootttt. sedihhh bhaii


such a small family. but kecoh nak mampuss ! kitorang memang kecoh. walaupun kami sedikit, kami macam doploh orang

hanya bertujuh. tapi kami oke !

gaya bebas dihari raya.

adik, aku, mama dan kakak ipar. raya sakannn !!

a complete family of my abang. * fokus kat tangan, dah macam nak bersanding dah *

4 comments:

  1. weee gambar bunga api tu siyes cantik! :D

    ReplyDelete
  2. wahh bestnye,,untungla jd cucu sulung,,hehe,,,neway selamat hari raya,,

    ReplyDelete
  3. Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

    ReplyDelete
  4. waaah baju leopard la . sedondon .
    hehehehe .

    ^^ nanti anak akk pon jadi mcm akk tangkap gambar banyak2 .

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good