Monday, 27 August 2012

cerita raya - part 2

assalamualaikum. 
huy guysss. hari ni raya kesembilan eh ??
kejap je kan. macam semalam baru nak raya.
sebelum aku nak cerita pasal raya aku ni.
korang sangat digalakkan untuk baca entry raya aku part 1.
please click the link below to read tau. it is must oke =)


 masa raya pertama, aku sambut kat rumah.
then malam tu, aku baru balik kampung. 
sebab lepas asar, 3 kereta sedara belah ayah aku datang.
penuh satu rumah weh. 

sampai kampung je dah dalam pukul 10.
sampai-sampai je terus salam atok nenek semua sedara mara yang ada kat kampung.
lepas tu, terus ambil bunga api dalam kereta, terus main bunga api.
meneruskan kegiatan kanak-kanak separuh sedar yang tergendala.

raya kedua, baru nak start menziarahi nenek sedara dan jiran tetangga dikampung.
memang kebiasaannya dikampung, aku akan I will follow mama and aunts aku beraya.
mom told me, " jom ikut, kenal masyarakat setempat "
ouhh. so, aku pun menurut perintah.
well. obedient daughter kan. hikhik =)

mula-mula rumah wajib pergi, rumah nenek sedara aku kat sebelah rumah nenek aku jek.
rumah makcik-makcik aku memang dekat je. sebelah-sebelah je

bila dah jumpa dengan sepupu sepapat yang memang lama gila tak jumpa.
mula lahh memulakan aktiviti wajib kami.
masing-masing semua memang gila kamera.
bila dah pegang kamera.
semua dah tahu peranan masing-masing

bila dah nampak kamera, semua buat-buatlah posing lah ape lah. tapi semua sporting kootttt. dari nenek hinggalah kecicit =P

kami memang takley nampak kamera. mesty nak snap. mesty nak bergaya. hekhek

dan entry ini akan diteruskan dengan gambar-gambar yang boleh buat korang terbeliak mata.
atau buat korang nak tutup blog aku cepat-cepat.
hahahak.
tak baik seyh koranggg. * touching bhaaii *


SILA TAHAN MATA UNTUK DICUCI DENGAN ANEKA GAMBAR RAYA !!!

ni kat depan rumah jiran punya jiran nenek aku. nampak macam cantik je pokok kelapa, kita orang bedal je bergambar. rumah orang pun jadiii

ahli-ahli nasyid dianggotai oleh sepupu sepapatt

model-model kampung parit perpat !

kami memang tak boleh nampak tempat cantik. memang nak bergamborr je rasa. haha.

ikatan kami memang rapat, sendat, dekat, ketat dan semuanya lahh *^_^*

pemandangan kampung yang hening dan harmoni. best kottt. cuaca memang terbaikkk

from oldest get to youngest. foinneee. I'm youngest. umur pun dah 22 tahun. sedaaarrr diri

boleh tempah jadi model sambilan

semua masih available. tak berpunya. nak no. telefon, boleh mintak kat bapak kitorang =D

kemain bergamborrr sampai tak hingat orang lain tengah tunggu nak pergi berayaaa !!

anak dara sunti. gadis kampung jekk. yeahhh typical

ouhhmaaiii. masihh tak puas bergambarrr koott

posing sakan. raya sakan. gambar sakan. SAKAAANNNN habiss

well. kalau dah lama tak jumpa. 
dah susah nak kumpul cmni.
memang cmni lah jadinya. spend time together.
buat aktiviti yang berfaedah lagi mengasyikkan.
bila tengok balik gambar-gambar ni, memang nak gelak je.
mesty nanti rindu gilaa dengan kenangan masa zaman remaja.
hikhik

selagi masih diberi peluang untuk bersama.
why not we spend it with something that worthy right =)

blood is thicker than water. is it ?? bond of family will never end until jannah. insya ALLAH ^_^

kami best. kami rancak. kami meriah. jelesss ?

sila pilih kasut mana yang anda berkenan ?
hahahaha
 


3 comments:

  1. Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

    ReplyDelete
  2. makkk aiiii mcm2 pose ase...

    ReplyDelete
  3. waaaahhh . enjoy . bila sepupu ni masok je kepala dengan kita, mcm2 kita boleh buat dengan dieorang. kalau sepupu ni tak dapat masok dengan cara kita & dengan kepala kita, mungkin kita tak kan dapat b'gmbar mcm ni .

    best la tengok korang ni

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good