Saturday, 19 May 2012

HAPPY LIFE MATH

assalamualaikum.


hey everybody. I have to take this time to update my blog. ohh my time so precious oke right now. everytime wajib isi dengan aktiviti yang bermanfaat sahaja. padahaal baru lepas buat double sleeping petang ni. teruk tak senonoh kan. tahu dah.


tadi pagi, aku join program happy life math anjuran kelab matematik fakulti aku. wahh tetiba rajin join program hujung minggu. pagi-pagi aku dah tertepek kat fakulti nak pergi satu sekolah sebab kitorang harus buat program happy life math there.


the school name is SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT KUDA. aku tak nampak pulak kuda kat situ. yang aku nampak unta batu ada lah. hikhik -..-


rasa macam dah lama je tak masuk sekolah rendah. tetiba masuk rasa macam diri ni muda 15 tahun. pehh. tengok tiang, rasa nak main cop tiang. masa waktu sekolah rendah dulu, selalu main cop tiang waktu rehat. tengok kawasan lapang sikit, rasa nak main pepsi cola. nak main pijak-pijak kasut. waktu hingus masih meleleh merata lagi masa tu kan. baju pun serabai selekeh je. sekarang tidak lagi. (:


zaman sekolah memang seronok. main je kerjanya. hahaha


sampai je sekolah tu, budak-budak yang join that program dah tunggu dah. terus beratur. ikut kata mereka ni. hikhik



teratur dan ikut kata budak-budak ni walaupun riang kemain. semangat sungguh. hakhakhak




ohh muka faci-faci yang teruja nak conduct bebudak ni sementara budak-budak ni g solat dhuha. :)

baik je dengar kami beri arahan. lepastu suruh mereka buat chicken dance. ohh seronok habis. aku pulak yang rasa nak bergelek-gelek macam chicken. kahkahkah

there are divided into small group.


and then, kitorang ajak dorang main kotak beracun. ohh kemain semangat depa ni main sebab nak dapat gula-gula. seronok gila nak dapat gula-gula. kalau aku pun seronok dapat gula-gula kan. haha.

bila siap main kotak beracun, kitorang ajak adik-adik ni main lawan sifir. every group should present their talent to memorize the sifir. haha. dengan aku-aku sekali dok menghafal jugaak.


mereka sangat sporting untuk berdiri in front of crowd. mereka awesome (:




waktu ni wakil daripada mereka nyanyi lagu nasyid. bila kitorang tanya sapa nak nyanyi, ramai pulak bangun nak nyanyi. kelakar je aku tengok. kalau aku, memang tak lah nak diri depan nyanyi kan (:


we were with one of cute adik yang banyak celoteh dan so funny. pandai kot adik ni. dan sangat sporting.

ohh kami yang tetiba mahu mengabadikan diri sekejap atas pentas.


yeayyy !! done program ni. then going to have another session. tapi aku tak participate pun sebab bagi chance untuk orang lain. hekhek. 


hidup mathematics. MATH IS EASY. as long as u hafal the sifir. haha

5 comments:

  1. Yupyup :D Belajar math best giloo!

    ReplyDelete
  2. best ka n jadi fasi budak2 sekolah
    hee :D

    ReplyDelete
  3. GIVEAWAY BARU :) Hope Dapat Join :D http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/random-giveaway-by-cik-fie_19.html

    ReplyDelete
  4. Good information. Lucky me I came across your website by accident (stumbleupon).
    I've saved it for later!

    my blog post ... online stopwatch full screen.

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good