Thursday, 24 January 2013

TUTORIAL : letak instagram kat sidebar

assalamualaikum

hamboi. mementang masa banyak terbuang, so mengada nak buat tutorial.
sapa yang teringin nak ada instagram macam kat sidebar aku ni ?

kenapa insta-geram pulak ? motif ?

jom aku ajar cmne nak letak instagram cmni kat sidebar korang.
 
STEP 1 : log in kat followgram ni oke guna username korang. kalau tak ada, boleh buat instagram !

korang copy code kat followgram tu then letak kat html gadget korang

nampak tak nak copy katne tu ? =)


STEP 2 : masuk pulak kat webtsagram untuk cari kod dan paste kat bawah kod yang atas ni dalam html gadget korang

ni pun kena guna username instagram korang tau =) klik kat blog parts tu


 
 STEP 3 : korang copy pulak kod yang akan keluar tu then pastekan ye ^_^

copy kod ni tau. jangan copy benda lain pulak

@ WAJIB PUBLIC KAN GAMBAR ! kalau korang private kan gambar, takkan keluarlah gallery gambar instagram korang tu 

boleh follow instagram aku kalau tak malu. sekian terima kasih 
hewhewhew

#pertama kali buat tutorial. kalau salah sila tegur yek =)

1 comment:

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good