Monday, 19 March 2012

ROLL THE VOTE - Dusun Eco Resort

assalamualaikum. haii awakkss semuaa. lama sangat dah tak update blog ni.

ohh cuba teka. aku nak pergi mana dalam gambar ni. ehem
well. gambar sendiri mesti jadi penghias entry ni. kehkeh ada aku kisah ?? :O

hari jumaat lepas, aku ada join satu kem kat DUSUN ECO RESORT Bentong. kem ni nama dia ROLL THE VOTE. aim for this kem is to expose students about pilihan raya. bukan dia nak suruh sokong mana-mana parti, tapi cuma nak kenalkan students how the pilihan raya is. emm maybe kalau aku tak join kem ni, aku langsung tak tahu menahu pasal pilihan raya.

daftar pun tak lagi even umur dah layak untuk mendaftar. ahh terasa diri sudah semakin dewasaa auchhh ! 

so, aku join kem ni selama 3 hari 2 malam. boleeh tahan perisian kem ni. best dan sangat adventure sebab ada outdoor activities macam night walk,rafting, panjat tembok, masuk lumpur, bergayut kat tayar. oke nak cakap semua memang malas lahh :P

masa sampai-sampai je kat kem tu, masing-masing dah buat muka cemberut sebab line handphone semua dah tak dapat. mesti risau nak call makwe pakwe, nak mesej segala. tahu daahh dan aku terkecuali dari mereka-mereka. sila lah percaya. pengakuan yang benar lagi sahih


then, kitorang kena naik lori untuk sampai kat atas sebab bus tak boleh bawa sampai atas. pehh pengalaman bhai. dah lah sesak dalam lori tu, dengan driver lori tu bawa laju nak gilaa. dia ingat kitorang ni lembu agaknyaaaa 





ni masa kitorang datang. ni lah lori yang kitorang kena naik tu. pehh beristighfar je weh. dalam lori tu mengucap je aku. cuak gilaaa. so could you imagine how we were kat atas lori tu ?? 



tapi tu lah namanya pengalaman. is it ? =p




ni gambar masa kitorang ada aktiviti bebas. petang hari sabtu, kitorang dah tak ada aktiviti sangat, so memang kitorang amik kesempatan bergambarrr. baru ada kenangan kan ??


on the evening yang tak ada aktiviti tu, kitorang decide nak naik jambatan gantung. sebab at first datang, dah nampak that jambatan dan sangat teruja untuk naik. tu yang kitorang naik ni. ehehheh  

tapi !! kitorang cuma bergambar je lah sebab keadaan selipar yang tak mengizinkan. masing-masing muka macam kompiden gila kat atas jambatan tu, padahaaaal dah cuak gilee kot !

 
on this night, kitorang memang dah tak ada aktiviti sangat. cuma kena dengar manifesto. eh budak tengah tu adalah salah seorang ambassador ohhh tipuuu jek >.<


ni salah seorang yang presented the manifesto and the best presentation. aku ketawa sampai pecah perut koot. serius kelakarrr ! well. kumpulan aku kaaan kehkehkeh


heh ! thanx to my besties sebab support aku every time during this camp. even aku dah menangis time kena pacat. luckily korang ada >.<
ni besstt ever kawan. baru sampai muka semua teruja kan. masing-masing gembira sampai kem. walaupun terasa macam nak balik ehh ni cuma aku seorang je =P



once again gambar kat jambatan gantung. naiknya tidak. gambar je lebih. hehe. well biasalah kan ingat senang ke dapat naik jambatan gantung ni walaupun perasaan gayat menyelubungi diri. nasib baik pakai selipar. kalau tak mesti aku dah excited redah that jambatan


ni geng-geng aku yang joined the camp. best kalau pergi camp dengan geng ni. seronok sangat ! yang tak best sebab ada pacat. yang lain semua best :D

kenangan gambar kat DUSUN ECO RESORT !!

hoping the happiness of us will never ends !

sila percaya kami sangat bangga menjadi model atas jambatan ni. oke muka aku dah macam ayam berak kapur je kaaan =_='

walaupun semua kepenatan sebab dah dua hari lanyak aktiviti, tapi kami semua masih mampu untuk bergambar sampai lebam ^_^

friendship is the bond that hold one with others !!

gambar ni kitorang baru je sampai kat kem tu petang jumaat ehh tapi kenapa last sekali kan gambar ni ?? ahh ghasak je lah :D


semua ni adalah satu aktiviti yang bagus untuk students isi masa lapang. dari weekend aku tersadai kat rumah tak buat apa-apa, baik aku involve dengan aktiviti macam ni kan. tapi minggu ni dah plan nak g shopping. so sape-sapa nak teman tak ??

# maaf sebab gambar tak tersusun. thanx sebab baca ^__^



2 comments:

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good