Monday, 27 February 2012

oke ! saya mampu jimat kredit. anda ??

entah hape merasuk aku tengah-tengah malam buta ni nak tulis entry. selalunya memang malas kemain. nak taip keyboard, eh keypad, eh key. apa-apa lah memang takde mood langsung. padahal, semua on your fingertips je kan. ehem ! boleh jadi model iklan sel-tom tak ?? hikhikhik * ketawa tutup mulut

assalamualaikum. selamat malam abg yang belum tidur, adik yang tak tidur, esok sekolah oke ! * sambil buat kening double jerk tah hape-hape

well. hidup sekarang memang kena main dengan duit kan. kena manage financial very very very very the wise. kalau tak, memang kau boleh makan maggy hari-hari. dalam banyak-banyak list financial aku, yang paling boleh aku minimize kan adalah kredit handphone aku. aku guna dua hp, satu mak-sis dan satu sel-tom.

lama tak topup guna kad. selalu topup guna cimbclicks je =_='


orang cakap, guna dua hp membazir sebab kena topup hp selalu. eh, boleh tukar ayat tu sekrang ye, guna dua hp, sangat berguna tau. sebab kalau kawan guna no. mak-sis, awak balas lah guna no.mak-sis. kalau kawan guna no. sel-tom, awak balas lah guna sel-tom. tapi kalau other than that, sila guna public phone wakakakaka oke tak, pandai-pandai lah awak nak guna yang mana, asalkan awak bahagia

* apesal guna awak tetiba ?? untuk menampakkan kesopanan di malam hari

aku mampu jimat guna dua hp ni sebab aku hanya topup RM 20 sebulan. RM 10 untuk satu hp. kan jimat tu. so, lebih jelas dan nyata, aku sangat jarang nak main mesej. ni lah untungnya hidup single. permenant alone not forever alone. ada suami nanti, saya dah tak alone lagi oke ! ingat tu :P

betul. serius. aku bukan nak cakap couple tu membazirkan kredit awak. tapi kalau aku dulu, boleh lah cecah lebih RM 10 untuk habiskan kredit sebab nak bergayut. berkira ?? yess ! berkira sebab duit aku, bukan duit awak. sebenarnya bukan berkira, tapi sangat kecewa sebab tak berbaloii. sedihkan, dah habis kan duit, tapi tak kemana jugak. awak !! aku sedih tau

cara nak jimatkan kredit awak :

@ kurangkan bergayut, lebihkan berskype. kalau kat cc, satu jam RM 2 boleh skype sampai lebam
@ reduce messaging, more to BBM. hey, orang sekarang guna blackberrruk oke ! tak pun, what is fb for kan, chatting lah sampai habis huruf
@ tak payah hantar MMS lagi dah, upload je kat FB, twitter, tah hapa lagi kejadah social networking ni
@ selalulah berjumpa dengan mereka yang anda nak berhubung. kalau kekasih tu, sila bawa mak ayah ye. jangan berdua. HARAMMMM

lagii ?? ahhh aku dah ngantuk dah. oke. awak. selamat malam. hah. this greeting ni pun salah satu nak jimat kredit jugak tau, tak payah nak bagi mesej ucap selamat malam, cakap kat blog je. tu pun kalau awak buka blog aku. kehkehkeh

ada orang guna awak-aku ?? issh weird ek ? LANTAKKK

 

2 comments:

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good