Tuesday, 14 February 2012

bila broadband jadi siput

assalamualaikum. selamat malam.

aku online kat rumah ni, guna broadband. tak guna pun wifi streamix, unifi ke, P1 ke, ape benda segala wireless internet aku tak guna. aku guna maxsees broadband. yang selalu keluar iklan laju gila tu. tapi, mana ada iklan yang akan cakap broadband dorang lembap kan. well. this is market strategy. oh. dah macam nak ajar bisnes pulak dah kan.

laju memang laju lah broadband ni. kalau waktu dia dah reset capacity download broadband ni, memang laju gila. boleh sampai 6 MB. laju kan. sangaaat. kalau tengok video, even tengok tv kat tonton pun, boleh tengok dengan jayanya without buffering bhai. time tu tak ingat lama lagi waktu nak reset kalau capacity download dah habis. 

bila dah habis macam ni, mulalah broadband aku merangkak-rangkak penuh bergaya tanpa semangat tapi masih boleh buat aku online lagi. tapi tu lah. dah lambat. macam siput. nak loading satu gambar pun punya lama, lagi nak buka blog aku, blog koraaang. memang makan berminit-minit lah. blog aku yang selalunya boleh loading dalam masa kurang 5 saat, ni ambil masa dalam 2 minit nak fully downloaded. heh memang buat aku tingkatkan kesabaran lah der

ape boleh buat. bersabar je lah. APA PUN TAK BOLEH

nak tengok orang dapat duit, KLIK ni

2 comments:

  1. sedang menghadapi masalah yg sama di sini...huhu

    ReplyDelete
  2. apa kata tukar stremix terus? heheheee

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good