Tuesday, 28 February 2012

aku serik untuk bercinta

certain orang kalau dah pernah kecewa, memang akan serik dengan cinta. termasuk lah aku. aku dah pernah kecewa dan terluka yang amat sangat, sehingga hati aku tertutup untuk bercinta ehh yang sakit tu aku bukan awak tau ! tetiba aku emo well. perempuan kan emosiional sikit uhh

eh. assalamualaikum awak semua. selamat petang soryylah awal-awal dah emo

walaupun cerita tu dah setahun lebih berlalu, tapi aku masih susah nak lupakan apa yang terjadi. even aku tahu, aku yang salah. aku tahu, aku tak hargai dia, so, no wonder aku dapat balasan. tapi aku sedar, bila aku clash dengan dia, aku tahu yang aku amat perlukan dia. dan aku masih memerlukan masa untuk merawat luka yang masih berdarah. auwww awak, aku dah jadi minah jiwang pulak ni

aku bukan choosy like people thought. yeah, they thought yang aku nak yang handsome, kacak bergaya macam aaron aziz tapi they salah lah. cukup kalau orang tu berjaya buka balik hati aku untuk bercinta cewaaaahh. awak, sekali lagi aku jadi minah jiwang cis cisss HAHA

awak, aku perempuan biasa. aku tak nak tersalah langkah lagi. aku tak nak habiskan masa bercinta tapi tak berbaloi. berbaloi here means that biar aku bercinta dengan orang yang sama dan berkahwin dengan orang yang sama. aku tak nak jadi macam dulu. aku sakit sangat bila dia tinggalkan aku. sangaat. plus time aku clash tu, time final exam sem I. final exam oke, kalau aku tak boleh nak kawal hati dan diri masa tu, mesti aku tak boleh nak perform. awak, aku ni bukan setabah yang orang nampak sentiasa ketawa dan tergelak sana sini. like I have mention before, buat apa nak sedih bila dengan kawan kan



so, aku sangat serik untuk bercinta. sangat. aku tak nak orang cop aku sebagai perempuan yang suka mainkan perasaan lelaki. aku tak nak orang mengharap kat aku. aku tak nak orang cakap aku ni memilih. aku tak nak orang cakap aku ni pandang handsome, pandang kepandaian. aku tak nak orang tuduh aku itu ini. aku tolak semua orang yang cuba hadir dalam hidup aku sebab aku tahu aku masih tak mampu nak buka pintu hati untuk terima orang lain. aku bukan tak nak, tapi aku masih tak mampu, tak berdaya

aku lebih selesa berkawan. dari aku menggadaikan perasaan untuk seseorang. sebab utama kenapa aku masih tak mampu nak buka pintu hati ini sebab aku tak nampak lagi seseorang yang menunjukkan kesungguhan membuka pintu hati. mereka hanya meluahkan perasaan tapi tak ada kesungguhan. kalau setakat cakap, " awak, saya sayangkan awak. " " awak, saya cintakan awak " semua oraang boleh cakap. aku nakkan kesungguhan bukan sesuatu yang dusta. FAHAM ??

aku tak nak jadi macam sebelum ni. aku terima seseorang tapi dia tak pernah nak hargai aku. dia abaikan, masa nak usha, bukan main serius segala. bila dah dapat, kau buat bodoh. macam b**** punya orang. opsss astaghfirullah. aku tak nak maki-maki orang. cukup dahulu dia yang aku cinta jadi mangsa kemarahan aku. 

* MAAFKAN SAYA

eh eh awak. banyak pulak aku membebel petang ni. aku cuma nak meluahkan perasaan. that's what my blog for. segala apa yang jadi akan aku coretkan dalam blog ni. ni kan blog aku, buat apa nak kisah kan. well. luahan rasa digaul sebati. adakala aku sangat gembira dan aku boleh jadi minah leleh untuk satu-satu masa

 

 

7 comments:

  1. astagfirullahal azim...
    astagfirullahal azim...
    astagfirullahal azim...
    :) sabar tau jangan marah-marah... hm..hidden ade kenal seorang perempuan ni..dia sangat cantik dan baik..hidden tanya dia kenapa dia taknak bercinta,sedangkan ramai gila suka kat dia..bagai nak gila orang kat dia..tapi dia jawab...

    "cinta akak hanya untuk bakal suami akak..cinta tu special untuk dia..biar dia je yang pertama.."

    tersentuh hidden..dan hidden yang pernah bercinta ni terus cuba nak jadi macam dia.....masih belum terlambat untuk jadi yang terbaik hanya untuk bakal suami kita...

    happy blogging..

    ReplyDelete
  2. be strong.
    jodoh rahsia ALLAH:)

    ReplyDelete
  3. @ realname hidden : bagus2. MSB sokong cakap awak. tu pasal MSB serik dah nak bercinta. MSB nak bercinta lepas kahwin. ^^.

    ReplyDelete
  4. @ wunny : betul2. jodoh tu pasti dan janji ALLAH itu tak pernah menipu (:

    ReplyDelete
  5. sy pun ditempat awak..dah tawar hati sangat nak bercinte bagai..mmg sampai 1 mase nk tutup pintu hati terus..tapi kite x boleh persoalkn ketentuan Allah..berdoa sedaya upaya kite..doakan yg terbaik..andai ade cinte untuk kite dengan redha Allah insyaAllah kite mesti bahagia. bukan mse kite lagi sekarang :)
    bersyukur lah kite ttp disayangi

    ReplyDelete
  6. Hai MSB , salam kenalan .. boleh pulak kn jd mcm tu ? anyway saya suka baca post awk yg 1 ni .. semoga awk dapat yg trbaik ! :) Allah tidak sekejam itu untuk mmbiarkan awk xdapat jodoh yg terbaik kn? keep pray , belive ur destiny . hhe ~

    ReplyDelete
  7. Tulah,salah kamu jugak.kamu tidak menghiraukan dan tidak memberi perhatian kat lelaki yang sukakan kamu tu..alamatnya memang lelaki tu cari lain lah..

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good