Monday, 5 December 2011

nasi ayam penyet sunway pyramid

hye selamat malam sayang dear manja semua. * yuckss !

tetiba malam ni, aku ngntuk sangat. bila aku buka buku, aku ngntuk. bila aku ngantuk, aku buka buku. tapi bila buka muka buku, terus tak ngntuk. macam haraaam. tadi aku study arab, sebab esok ada written kuiz. tapi setengah jam je la. then aku ngntuk gila, aku g keluar bilik. aku g makan. tu yang tetiba rasa nak update pasal makan. hekhek

masa aku kua weekend hari tu, lepas tengok OMBAK RINDU, for sure perot aku lapar gila. then, wajib lah diisi dengan makanan yang boleh menyendatkan perot aku yang kelaparan tu kan. aku memang dah decide, tak nak dah makan fast food sebab dah bosan gila. every time keluar, asyik makan mcd, kfc, pizza. and sewaktu dengannya. eeyeeww. dah tak selera nak makan fast food

so, aku pun decide nak makan nasi. mengenyangkan dan menyendatkan. then aku pilih restoran nasi ayam penyet kat sunway pyramid tu. nasi ayam penyet tu kat area marrakesh tingkat bawah. masuk je kedai tu, memang lah full table. luckily ada ruang dan waktu. 

bila dah dapat tempat, pilih makanan. pehh kalau boleh nak pilih semua. nafsu makan tengah tinggi kan. haha

lastly, ni yang kitorang pilih




ni bakso kuah. sedap gilaa. meat ball dia pun banyak. dan suhun dia pun banyak. aku suka sangat. even aku tak suka makan benda berkuah, tapi bila rasa bakso ni, aku rasa nak angkat lima mangkuk bawa balik je

then, kitorang pilih set je nasi putih dengan lauk yang berasaskan penyet. nyummy !

 

ni aku punye. ayam goreng penyet. setiap set ni, ada tahu goreng, tempe goreng, salad, kobis. sedaapnyaa. sambal belacan pun ada. memang terangkat wa cakap lu der. pedass dan berapi. haha.

sesuai dengan mulut orang jawa macam aku. ngeee

 


ni udang penyet. iffah punya. sedap jugak ni. tak rugi kalau pilih ni pun. sebab banyak udang dia. puaslah kalau makan sorang.

 

yang ni si dak ay punya. dia pilih ikan keli penyet. semua ni sama je, ada tahu goreng, tempe goreng sambal belacan dengan ulam. yang berbeza cuma jenis lauk je laa.

 


meja kami penuh dengan makanan. time ni gile lapar siott. makan tak hingat orang kiri kanan. baca doa terus bedaaal je. haha. senyap je memasing makan. lapar sangat kan.


ahaa. ni air aku. air nak yang rupa special je. padahal takde lah special mane pongg ! mango juice ni dia blends, then letak watermelon dengan laici. bydway, rasa dia sedap sangaaat. masyuk tapi sejuk gilaa

 
 
yang ni dak ay punya. mula mula dalam list menu tu. dia tulis es campur. kitorang yang macam innocent ni, bajek ape mende lah es campur ni kan. nama pun dah ala ala indonesia kan. hakhak.bila sampai, ni haa kemendanya. rupanya like ABC je pun. hailaaa


so, tempat ni best.sapa yang tanak makan fast food, this place should be ur choice. hehe. murah je pun. haha. thanx to my BFF sebab introduce this place kat aku. 
 

5 comments:

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good