Saturday, 12 November 2011

tips for SPM candidates sewaktu waktu hampir sangat

hollaa and gud moning for all out there. yang manis dan yang tampan

i think, whose yang tengah nak hadapi SPM 2011 for this coming monday, for sure tengah berdebar debar giler kan. how the question are. how the situation is. em. aq dah lalui dah sume ni dulu. serious aq pun cuak kebebeh gak weh. tak ti-poooo punye lah beb ! sampai malam nak SPM tuh, aq takley nak tido. takot tahap ya amat punye pasal. at last, aq tido dengan mama. huahua

so, adik adik akak yang comel comel yang nak SPM tuh. come to kakak sayang. i want to share some tips untuk hadapi SPM yang dah tinggal sejengkal tuh. hehe


@ sentiasa berselawat dalam hati. tenang. berzikir. itu penting.

@ now ni, just read ur notes. not ur text book oke. ur simple note. because, with ur feel yang tengah takot, takot tulisan yang terlalu banyak tu, boleh buat korang become more serabut. u get it adik ? oke good

@ for those yang islam, banyakkan bace al-quran. lepas solat, bacelah ayat al-quran untuk kuatkn ingatan.

@ sebelom pergi ke examination hall, or g sekolah, salam ur parents. their blessing is most important. sebab keredhaan ALLAH terletak didalam keredhaan parents

@ get urself ready. ur stationery, ur mental and physical, make sure all are ready. jangan makan junk food right now. nty abes SPM makanlah ape pun yang korang nak. 

@ sentiasa bertawakal pada ALLAH. korang dah usaha, dah doa. now berserah kepada TUHAN. HE knows what u have done

@ perbanyakkan solat hajat. buatlah setiap malam. insyaALLAH. it helps u.

now ni not the time to u all pulun buku tuh sehabis mungkin sebab sume tuh should be done sbulan yang lepas. takot korang stress, and then korang blank. nty satu hape pun tak dapat. so, just be relaxed and be confident you can do it.

em. rasenye cukup kot what i'm trying to share with others. i'm not superb like them yang got straight A, i'm not excellent like them yang bijak pandai. tapi. i'm trying to be the best. 

* REMEMBER. DUNIA DAN UKHRAWI SHOULD BE BALANCED. *


anyway. GOOD LUCK for all candidates.
make sure straight A's in your hand ! 
^___________^

4 comments:

  1. thnk kak ,
    tip yang berguna ..
    pray for me sis !

    ReplyDelete
  2. @ dhila : welcome. my pleasure to share (:

    ReplyDelete
  3. @ ieqa chilleos : welcome. gud luck sayang ^^

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good