Saturday, 6 August 2011

selera bersahur

selamat bersahur ^_________________^





tetibe pagi ni tekak nak yang sejuk jek. nak yang boleh mendamaikan kerongkong yang sesak dengan kahak dan mahu dibelai dengan TUTTI FRUTTI. tang tutti frutti ni taley blah. nak yang yogurt frozen jek. dapat makan eskem calong yang limaplohsen tuh cukup lah kan. takyah nak demand nak mahal jek.








ni lagi mengada. nak kek secret recipe. nak yang oreo cheesecake. lagi rase nak mintak dimanje tekak yang satu ni. saje lah kan nak yang memahal. tanak murah. makan kek buatan sendri lagi best kan.


# ni kekonon lah kalaw sahur dapat makanan ni sume.


jangan mimpi lah nak sahur mende alah tuh. bangun pun da lambat. da nak kol lima baru bangun. tuh belom terkulat kulat atas tilam. terpisat pisat mate nak suruh jadi bulat sebelom dapat berjalan dengan lurus dan elok. bagi mengelakkan mabuk tak tentu arah kan.


pagi ni pun aq da malas je nak bangun sahur. kalau dulu kat asrama, memang harapan lah nak bangun sahur ni. kalau bangun pun, capai air masak dalam botol yang comel. teguk sepuas rase, agak agak da basah tekak tuh, terus smbung tdo. senonoh tak kalau minum sambil tutup mate ?


* nampak sangat tanak bangun kan *


tapi sahur ni banyak kebaikannya. cuma kita je nak tanak grab the chance dat given to us. cm aq lah tuh. bangun sahur pun tunggu suara mama yang merdu memecah gegendang telinga, tak pun letupan suara adik yang cm godzilla. tuh wajib lah kalau sahur kat rumah.


now ni kat melaka. umah abang aq. so, suara ledakan abang aq lah yang kejut. kejut si adek yang memang nampak sangat liat nak bangun. tanah liat pun tanak jadi tanah liat da bila tengox aq punye liat. kemaeeen LIAT nak bangun pagi. 


* oh, same kan dengan tanah liat pulak yek *


so, perut da gendut. sahur tadi. mate pun suda ngntuk kan. ape lagi. tunggu mase nak. nak. nak. nak. zzzzzzzzzzzzzz 



5 comments:

  1. bangun2 hehe
    sy pun dh sahur tadiiiii lagi ;P

    ReplyDelete
  2. hahhahaha
    ingat sungguh2 makan mende alah tu
    wahh..
    dah lame x mkn tutti frutti =(

    ReplyDelete
  3. ada orang tak sahur sebab sebelum tidur dia makan dulu..
    tak tahu sahur pesyen apa tu..
    hahah

    ReplyDelete
  4. teringinnyer nk mkn tutti fruity tu..x pernh mkn lg..
    oppsss..pose2..hehe

    ReplyDelete
  5. eskem trutti frutti tu mahai kan???
    kopak kocek "__"

    *follow blog ni :)

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good