Friday, 22 July 2011

blog LELAKI vs blog PEREMPUAN

hooyyeaaaahhh ! terasa malam nih idea aq melimpah ruah da nak banjir da nih. sebelom nih idea nak datang pun susaaah. tataw nak update pape dalam blog. sebab otak tengah jem giler bhaaaai. paham paham jer lah. setelah cuti hampir tiga bulan dan da nak masok empat bulan nih, memang otak aq hampir karat lah nih. ( cuti sekolah pun tade lame cmnih weeh )



alkisah blog lelaki vs blog perempuan.


BLOG LELAKI sayang BLOG PEREMPUAN ( kehkehkeh )


# blog lelaki lebih serius dalam penulisan. straight to the point. cube korang buka blog lelaki. dorang kalaw buat entry, straight je kat tajuk yang dorang nak smpykan tuh. klaw blog pompuan, akan banyak membebel kan * sedar diri banyak membebel *


# blog lelaki selalu color berani. hitam, merah, biru. relax je blog dorang. klw blog pompuan meriah bhaai. banyak color sane sni. lip lap atas bawah kiri kanan depan belakang.  tp blog pompuan cun doe


# blog lelaki tak banyak widget. paling kurang pun cume widget follower, pasal diri, shoutbox. kalaw blog pompuan, segala macam ade. jam, lagu, gambar berimbun rimbun. tp tapeww. dorang lawa n cantek. aq suke tengoxx. :D


# blog lelaki entry berani. tara hal la nak letak tajuk yang lucah lucah sikit ke. yang buley buat orang mara ke. dorang berani. penulisan pun berani jugaak. relaxx je dorang cakap. hot n spicy beb ! blog pompuan lembut dan sopan. tak de nak open sangat nih. berlapik bile nak smpaikan sesuatu. memang fitrah pompuan, beralas bile cakap. ( yekeee ? wondering =_= )


# blog lelaki tak suke nak post panjang berjela jela smpy doploh muke surat. da name pun straight to the point kan. mesty nak cakap tuh tade lah banyak bebenaaau. cipot je tapi tepu dan padat ngn mesej yang nak disampaikan. blog pompuan nih suke nak post panjang bersentimeter meter sampay lari dari tajuk ( contohnye aq laah ! muahahaha )


# blog lelaki simplee jek. tak suke nak penuh penuh nih. setakat ley tepek dorang punye header ngn entry sudaa. tapi simple tuh lah orang suke tengox sebab gaya penulisan korang attracting others ntox bace korang punye bebelan. hhaha blog pompuan nih padat n ceria. bermacam macam mende letak. smpy kadang berat nak buka. tapeww. korang ade effort nak meriahkan blog korang.



# blog lelaki header dorang ringkas jek. tade glitter segala bagaai. sangat simple. blog pompuan header cun melecun. meletttttttttooop kau naak ! lawa giler. aq suke. HAHA





hhahha. banyak nye aq membebel. da name blog pompuan kan. HAHA. mestylah banyak membebel. kehkeh



tapi tak kesah lah blog lelaki ke blog pompuan ke, dua dua aq suke. aq suke membaca. jadi, aq tak kesah nak bace blog korang even panjang berjela jela cm jala ikan.



paling penting, msg yang nak disampaikan tuh diterima oleh readers dengan baek sekali. even blog personal, tp kalaw korang pandai tackle readers, berimbun rimbun beb korangnye followers nty. * trust me *




aq seorang blogger pompuan yang baru belajar tp kekadang mereng :D



ENDS vs TAMAT

6 comments:

  1. wahhh...best la entri ni...hee~

    haa..tapi tak kira blog lelaki ke blog perempuan ke...asalkan orang lain suka masuk..baca entri...tinggalkan komen..da cukup da...bersyukur sangat2 kan...hee~

    ReplyDelete
  2. nice entry la..
    tau xpe..mostly blog laki wane nak itam & putih ..
    tapi tabik sebab sangat2 jujur haha

    ReplyDelete
  3. blog laki or blog pompuan...dua-dua ada kelebihan and kekuatan dorg sendiri... :)

    ReplyDelete
  4. abg blogger lelaki,blog abg mcm prmpn..sbb owner lelaki tp blog tu betina.wawawaa ;))

    ReplyDelete
  5. ada jugak laki yg entry pnjg berjela tapi x membebel..hihi

    p/s: due2 pon best la~

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good