Monday, 18 July 2011

BIASISWA KHAS TENAGA AKADEMIK IPTA | 2011

hhooyyeaaaahhhh !! aq taw result upu da kua. kaaaan. n then now nih ramai sangat nak cari scholarship kan. nih aq suggestkan korang satu biasiswa yang aq rase ramai tataw kan. huhu. sebab biasiswa nih cume 5 courses jek yang dapat.


lima course tuh adelah :

- sains matematik
- sains biology
- sains kimia
- sains fizik
- sains senibina

nih sume pure taw. klw laen dr kos nih, taley lah apply. limited edition jek. :D



nape aq suggestkan korang biasiswa nih, sebab aq adalah salah seorang yang dapat scholars nih. tak ramai yang dapat. setakat nih baru dua batch jek yang dapat. plus, scholars nih baru jek buat kan. nih under kementerian pengajian tinggi. 


scholars nih best. sebab korang akan ade kem. kem tuh bukan kem sia sia. yang pastinya, korang akan nampak ur future bile dapat scholars nih n then, participate ngn kem dy. INSYA ALLAH. korang tak caye, korang klik KEM BKTA 1 dan KEM BKTA 2 nih. nih kem aq yang yang pertama n kedua. once u get this scholars, korang akan kene participate tiga kem. 


nak apply, klik nih ====> BIASISWA KHAS TENAGA AKADEMIK IPTA



tak rugi korang apply. klw dapat scholars nih, memang rezeki, klw tak dapat, maybe rezeki bukan kat scholarship nih. JPA maybe. who knows. (:


nih kenangan kem BKTA

nih 1st batch + 2nd batch



so, to all yang lepasan matrik, yang nak terasa macam nak apply, GUD LUCK bebeh. 



INGAT, REZEKI ADE DIMANA MANA. TAK SALAH KALAW KITE MENCUBA :D



8 comments:

  1. ala..me bukan pure sbject,...me lpasan mtrix tp ameq tourism..isk3...hik3..

    ReplyDelete
  2. salam, hye =) sbnanye ad terjumpe yur blog dalam ggle pasal bkta, just nak tahu time interview dyorg tnye pasal ap? n ada session '1 to 1' n discussion eh?hehe harap awk reply ;) thanks.

    ReplyDelete
  3. wslam. hye alfiera !! emm. bydway, mase interview, korang ade dua session. first session for group discussion n second for individual. mostly, the interview juz wanna look for ur confidence when debating. he will provoke u when u giv any opinion. n during on that, juz saying evrything u wanaa say. because the answer is not the important one. ur confidence level is the most. like interview nak cary keje lah. heheheh.

    ReplyDelete
  4. ohh ya , thank you again! ;) n pray 4 my success ya , haiihh, banyak takut laaa >.<

    ReplyDelete
  5. salam..just wanna ask smthing..kalau kte ada apply for loan from ptptn,biasiswa nie blh lg ke nk apply?

    ReplyDelete
  6. salam..jus waana ask smthing..if kte da apply 4 loan from ptptn..biasiswa nie still blh apply kew?

    ReplyDelete
  7. salam..juz wanna ask smthing..if kte da apply for a loan from ptpn,biasiwa nie still blh apply kew?tq..^_^

    ReplyDelete
  8. @ shazlina sajani : wsalam. boleh2. as long as u r in first year degree and ur course is pure science as i mentioned :D

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good