Sunday, 19 June 2011

one week make me sengal (!) n my dad, HEPY FATHER'S DAY :D

fuuhhoooowwwwwwwwwwwww ! abes one week. one week oke ! juz started on dat monday, i wish for u monday. n today is sunday already. nak gtaawww jekkk. helooo guysss ! for dis wholee week, i juz stay at homeee. wooooottt ? woottt ?








ergghhh. hapeee ? nak gelak kan ? gelakkk ah kaw sane terguling guling.






siyesly, for dis whole week. juz stayed at home. go out from my room, from the door's house. n then come in again. n then put my face out. n then, pull it bacckkk. ewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww ! it's sumthinx yg korang buley rase mcm nak hentak kepala lelaju kat wall facebook. hahahaha. 








facebook is oke rather than ur house's wall kan. nak pecah kepala keee ?








memang laaahh wall facebook kan. sebab buley kate, doblohlapan jam. dox melekat depan lappy. dox godeh sane. dox godeh sni. memang lah tak SENGAL kepala. frankly. i like wanna run lelaju then patah balek, then lari balek. tp juz in my room. sebab ta kua umaaa. heerrghhhh !










okeee. juz remember one moment while i'm watching a movie kat tv. n then my dad come. n watched d movie so. tetibe iklan. beselah iklan klaw kat tb if not 3 jam, memang tanax buat iklan. huh ! stress tgox tb sebab banyak sngat iklan.






MSB : ehh. citer harry potter da nak kua next month la.




my dad : ha, citer hape kak. helikopter ??




tetibe my mom from dapur. menyampuk. ( nak jugak tuh )






my mum : kenapa dengan helikopter ??




MSB : eeuuhhhhh ! isshh. mane ade helikopter. HARRY POTTER la. 




my dad : ohh. helikopter.






okeee. harry potter ke helikopter ke. tak kesaaahh lah. how come d word harry potter can be helikopter. HAHAHAH. so funny ahh u daddy. selalu sangat salah cakap. n one more. 






one day, my dad ask me to buy something when i wanna go out.






my dad : kak, t klw nampak GOBLOK, belikan la.




MSB : haa ? wat goblok ?




my dad : ala. yang air ice-blended.






MSB : ohhhh. that's is cool blog la ayah !!






my dad : i know laa. GOBLOK.






eewwwwww ! knoww yaa. wat GOBLOK ? my dad is always like dat. ape pun dy belasah je cakap. even he knows wat he talk ekceli is totally different. GOBLOK in jawanese is buduh. like cm bengong gitu lah. buduh tuh kasar sangat bahasenye. hahahha. okeee. now, either goblok n cool blog, d sound is like d same, tp laenn. FAHAM ??






n satu petang. last week jugak. on dat day. aq puase. lepas tuh. everyday, my dad akan g kedai ntox beli barang niaga ntox esoxnye. ( klw mud dy baek, klw mud tak oke, my mum lah yg akan menapak g kedai, n dis tinx, aq sangat tak suke )






my dad : kak, ayah ade belikan wiper.




MSB : gulp. wat wiper ? nak wapee.



my dad : alaa. yang cm kat ioi tuh, sapu ngn coklat.





MSB : ayah. not wiper. waferr laaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !





my dad : ala, same lah tuh ( dengan muke memang tak rase bersalah )







geram je kan. naseb lah bapak aq. kalaw adek aq, da lame aq cepuk kepala dy. muahahahaha. selalu sngat salah cakap.






hoho. sengaja je citer banyak pasal ayah aq. sebab arini kan father's day. tak wish pun. sebab memang selalu cmtuh. nak bg hadiah pun. tgah sengkek nih. hanya doa yang aq mampu hadiahkan setiap saat ntox ayah tercinta.




buat ayahku yang hensem tp muke garang :






walawpun ayah garang, ayah tetap kelaka. setiap orang ade kelemahan. n as ur daughter yang sangat nakal n degayl, n banyak kali buat ayah mara, tp tak pena menghampakan ayah setiap kali result exam kua ( i have make my dad proud because of me ), kakak selalu doakan ayah. ingat lah. doaku sentiase mengiringi setiap langkah kakimu.SAYANG AYAH !!








hohoho. lambat giler aq buat entry ntox father's day nih. tapewwww. lambat pun lambat laaah. tp ikhlas n sepenuh kaseh sayang.








HEPY FATHER'S DAY to all daddy out there.

















1 comment:

  1. Terima kasih untuk blog yang menarik

    ReplyDelete

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good