Wednesday, 13 December 2017

K Fry Urban Korean - Holiday Villa

Assalamualaikum

Hi, evening peeps !

Last two days, I went to K Fry Urban Korean at Johor Bahru branches which is located at Holiday Villa. So here is the review from me. Actually aku tak layan korea, drama ke lagu ke apa segala bagai tentang korea memang aku tak layan. This restaurant ni pon aku tau from my husband, dia yang insist aku pergi sini. Aku kalau bab makan memang aku sentiasa on, so aku survey kat mana and the food. Wowww food dia semua tempting gileeee. 

So here we were last two days. Before pergi, aku dah book siap-siap. Kalau tak book, maybe chances kau nak dapat table on the spot sangat susah, since kat situ always fully house okee. Then sampai je, kena cari parking which is the parking kat level brapa ntah, then going down kat ground floor, then naik tangga baru sampai kat K Fry ni. 

For the first time, memang semua benda alah aku nak try. Tapi no ! Decide ikut selera je oke. 

I went with my husband (OF COURSE) -- khusyuknya hakaq kat belakang makan

Ni first dish kitorang -- HONEY MUSTARD CHEESY FRIED CHICKEN BUMBUK -- dish ni portion dia besar, kau boleh makan 4 orang, since aku makan berdua ngan husband aku, so kitorang tapau je lah -- VERY RECOMMENDED sebab sedap sangat

Dia akan bakar cheese depan mata kau dan kau akan teruja tengok dia masak cheese lepastu dia gulung-gulung ayam tu dengan cheese yang superb meleleh-leleh tu. So yummy beb =)
 
Ni aku tak ingat apa nama dia, tapi dia macam sejenis maggi je rasa dia. Aku tak berapa suka sangat sebab bagi aku rasa dia betul-betul macam maggi wei. Ada mi jenis lain yang ala-ala ramen tu, aku tengok orang meja sebelah makan nampak sedap gilaaaaa.

Ni ayam yang aku makan tadi setelah disalut cheese. Nampak macam durian ke ayam ni ? :P

Ni K Fry Yangnyeom Chicks -- lepas makan terus jadi ayam eh tak ! Rasa dia manis-manis pedas dan sangat sedap. Yang ni pon dapat banyak so aku dengan husband makan tak habis dan kitorang tapau -- kau akan dapat 4 chicken wings and 4 drumlets ( Harini aku google resipi nak buat sendiri )

Dish tadi lagi sebab sedap so aku ambil gambar banyak kali

Ni total harga aku makan kat KFry haritu. Ermmm boleh puasa seminggu aku macam ni. Hahahaha

So overall aku rasa sangat oke makan kat sini. Staff dia semua sangat friendly and masa menunggu pon tak lama, dalam 10 minit macam tu je dan makanan kau dah sampai dan kau boleh ngap ! Harga pon tak berapa mahal la. Kalau share ramai-ramai so boleh jimat. Air yang aku order pon sedap. Kalau kau taknak order air yang ada menu, kau akan dapat mineral water free saje hokey !
Dah kenyang muka mesti ada sinyummmmm.
 

No comments:

Post a Comment

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good