Friday, 3 March 2017

My engagement & my wedding day

Assalamualaikum

Bismillahirahmanirrahim. Dengan kekuatan yang ada sekarang, rasa macam datang mood nak update pasal engagement & wedding day diri sendiri. Yerla, sape lah nak tulis pasal kita kalau bukan diri sendiri, ye dok ? Punyelah lama nak datang mood nak menulis ni, sampai setahun lebih. Ish ishhh 

My engagement day

Seriously, I never plan to get engage because dalam otak terus nak nikah. Malas nak tunang-tunang bagai ni, nampak tak aku punya gelojoh nak kahwin tu ? Aku memang malas nak tunang sebab aku tahu onak ranjau berduri masa tunang ni punyalah banyak dan besar tahap bapak iblis, tapi siapalah kita kan, we just plan, Allah has determined. 

Within 27 days, my husband family came and met my family, arrange everything gedebak gedebuk, akhirnya I'm getting engaged on 30th August 2015. The day before merdeka. First time aku jumpa mak mertua aku sekarang masa puasa last year, suami aku punyalah paksa sampai gaduh-gaduh ajak jumpa mak ayah dia. Then aku turutkan his request untuk buka puasa sama-sama with his family.

All right, then second time jumpa masa raya pertama. Keluarga mertua datang beraya rumah aku. Masa tu datang raya je. Cehhh padahal hint nak bawa family jumpa family, pandai tak aku & husband set time ? kihkihh. Masa raya tu ayah tanye sape, I just answered my friend. Yerlah, kawaaaaannnlah sangat :P

Raya kedua, turn family aku beraya rumah family dia. Nak dijadikan jodoh tu kuat bagai gam gajah, kampung nenek suami aku ni tersangatlah dekat dengan kampung nenek aku. Dalam 10 minit je sampai. Jadi on the way family aku balik kampung tu, singgahlah beraya rumah nenek suami aku. Jumpa-jumpa sembang-sembang, masa tu intention memang nak merapatkan family and family. Yerlah, nak pikat hati keluarga dulu lah katakan :D

Tak sampai beberapa hari, aku balik shah alam dengan suami untuk bekerja, family dia datang jumpa family untuk meminang. Masa tu tak silap aku on 3rd August 2015. Datang rumah discuss-discuss terus tetap tarikh on 30th August for engagement as requested from his family.

Mekap sendiri, baju jubah masa dinner dean list, tudung pun same, takde sewa pelamin bagai, just sarung cincin atas katil bujang wehuwwww

After few minutes as a Azli's fiances (masa tu lah), sekarang Azli's wife :')

ni geng-geng aku yang sudi hadir :)






And aku hanya engage around 6 month before I get married. Alhamdulilah. Allah permudahkan segalanya. Takkan tak ada langsung obstacles or anything happen during my engagement period? Of course ada wei, dari gaduh kecik sampai gaduh besar. Sob sob T_T


My Wedding Day  

Dan telah tertulis di Luh Mahfuz, on 7 February 2016, I'm getting married, Alhamdulilah. Sekali lafaz je, I'm legally Azli Mohd Nor's wife. Yeayyyy :D

Yayyyyynaaadeeyyyy ! Berinaai, the night before solemnization ;)

A few minutes before become someone's wife with my best ever girlfriend ^_^

Hamboi muka laki aku, kemain happy lepas dah sah. Muka senyum ada makna tu. Hikhikhik


A week after solemnization baru buat majlis. Kira seminggu gap lepas nikah tu, baru selesai semuanya. Gigih semua family and kawan-kawan aku tolong untuk menjayakan majlis aku. 

Mai aku belanja gambar masa wedding day aku :)

Before the wedding was my khatam Al-Quran, thanks mama sebab uruskan panggil kumpulan ngaji :'))

With my ex-cfsiannn, moon ! I love you mooonn :)

I'm princesssssss oke bhahahaha

My ex schoolmatessss everyone were happyyyyyy thankss guysss :))

Acah-acahhhhhhh sweet gittewww I LOVE YOU so much HUSBAND till jannah

My family in law -- love them very much

And this is my family, thanks so much. No words can decsribe my thank you to all *tears*

Credit to my auntie, which I call her mummy and my cousin, Suriati sebab bertungkus lumus siapkan hantaran, siapkan makan beradab, siapkan my pelamin which is very nice and I thing I was so grateful to Allah for giving me people that very kind to me *tears again*

My aunts and my uncle -- mummy daddy yang banyak tolonggggg untuk my wedding

and this is my cousin Suriati :) 

Dan harini perkahwinan aku dah nak masuk setahun dua bulan. Baru aku nak post this entry sebab tiap kali nak post, mesti cam malas and tak ada mood sebab internet lembab cam sipot. 

Please guys doakan aku and suami supaya dapat zuriaaattt :) 

  

  

No comments:

Post a Comment

memang bulat lah mata korang yang komen. haa. komen lah lagi dengan mate yang bulat. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG good